Prenova #11 in #12 – Ravnanje omar, krajšanje predalov, krajšanje postelje,

Da opišem na kratko teden od 18-24. september 2017

Ponedeljek, 18.september 2017

Nathan mi je prišel pomagat. Omare niso najbolj ravno stale. Zdaj al je tu bil neravni parket krivec ali omara ki je stara ali pa slaba montaža. Kakorkoli – Nathana sem prosil če bi se lahko tega lotila. On je “gradbinec” iz ZDA in tam se dela vse z lesom. Pa ima res grif.

Nekako tako je visela:

viseča omara


In sva zrihtala. In je super – sploh za staro omaro ki je bila krajšana (iz globine 60cm, na 45cm). Na desni strani sva hrbet odšraufala in se je omara sama namestila tako, da so police bile ravne. Hrbet sva namestila nazaj in tako je ostalo. Sedi 5! Dober dan je bil!
Z Nathanom se tudi vedno nove besede naučim:
Chisel = dleto, File = “brus” za brusit, razor knife = olfa nož

Nathan ravnanje omare

 

Torek, 19.september 2017

V torek je prišel mizar Jurij pogledat, kaj sem naredil z omaro. Ker se ena vrata niso dobro zapirala, jih je naravnal. In vzel je mere omarico, ki jo bo naredil zraven umivalnika. Res prijeten gospod, je nama se sam ponudil. Sem potem se z njim dobil v delavnici in mi je razlagal prigode iz njegovega življenja. Z veseljem ga poslušam. Pa sva naredila tudi “photo session”. In ko sem mu prinesel fotografijo v studio, je rekel, če lahko ponovnima slikanje. Ni mu bilo všeč par stvari na fotografiji. In sva ponovila slikanje. In res je bilo drugič boljše. Sva dodelala detaile (uniforma, svinčnik za ušeci, …). Je bil v drugo zadovoljen.

 

Prijatelj Jurij pri delu. #obnovavertus #obrezna1

A post shared by Matjaž Vertuš (@matjazvertus) on


Skrajšal nama je tudi predale ki so v omarici pod umivalnikom. Zatadi ventila se niso mogli predali zapirat. In zdaj se. Jeeeej.
Hvala Jurij!

Popoldan, pa je prišel Irenin bratranec sestavit posteljo. Lani sva bila pri njemu na obisku in ko sva videla, da je naredil otrokom postelje iz palet, sva bila navdušena. In potem ko naju je vprašal, ali imava kakšno željo za poročno darilo, sva mu rekla, da bi imela zakonsko posteljo. In jo je nama naredil. Super je. Res nekaj posebnega. In zdaj sva ga spet klicala, če bi jo malo skrajšal, saj smo na knap s prostorom. Super je zrihtal!!!
Hvala Simon!

 

Postelja predelana in nameščena. Hvala Simon za pomoč! #obnovavertus #obrezna1 #spalnica

A post shared by Matjaž Vertuš (@matjazvertus) on

Loading