Prenova #5 – Ožanje omare, fotografiranje v Svečini,

Sreda, 6.september 2017

Dan se je začel zelo zgodaj. Ob 2h zjutraj sem se vstal in potem nisem mogel zaspati. Saj niti ne vem kaj sem v tem času (razen bloga za dan4) delal.

No potem sem se spravil v posteljo ob 6h zjutraj. In ob 8h sem se vstal kot vesoljec.

Ob 9h sem bil zmenjen z mizarjem, da pridem po deske od omar, ki jih bo mi zožil. Omaro smo pripeljali en dan prej. Irenin stric je pripeljal z kombijem omari + kavč in sem dobil idejo, da kr nabašemo omare v kombi in gremo do mizarja. Stric ni imel dosti časa in smo potem omare kar nerazstavljene prinesli k mizarju. In pri raztovarjanju nama je z bratom ena razpadla. Potem nama je mizar povedal svoje: “rekel sem ti, da omaro prej razstavi…”. Ampak ni blo časa in smo kr cele peljali. Pa je tudi poškodbe fajn zrihtal.

 

dostava omar/mojster in brato

zožana omara

 

 

 

 

 

 

 

Med tem časom sem 1x šel domov po gasmasko, ker pri mizarju me je prah začel dušit. In ravno v tistem pride Jože do mene in pravi, da je na razpolago za pomoč. Pa sva pogledala kako bo(va) namontiral umivalnik/bojler/sifon. Ampak ker sem letel k mizarju nazaj, sva samo miselno šla skozi kaj je treba imeti od orodja, materiala.

Fotoaparat sem pa imel s sabo, ker sem od mizarja bil namenjen direktno na Svečino oz. na turistično kmetijo Dreisiebner na Špičnik-u. Za SiOL.net sem šel pofotkat nekaj slik (zaradi te afere z francosko reklamo – link). No in zato sem naredil par fotk mizarja pri delu.

mojster pri delu

 

 

 

 

 

 

Fotkal sem do kakih 14h in full lačen. In potem gospodar počasti z Rumenim muškatom in gibanico. Pa sem v lakoti in žeji se ga kr napil. Pa še nenaspan.

Dober rumeni muškat in dobra gibanica. Kot v Franciji!

A post shared by Matjaž Vertuš (@matjazvertus) on

 

Ko se pripeljem iz fotkanja pa direkt na šolo za starše in potem pa greva na ogled parketa, ki ga nama plesna prijatelja podarjata. No s tem laminatom je res taka zanimiva zgodba (vsaj meni). Ko sva prišla v najino (kmalu) bivše stanovanje, so nama govorili (ne splača se ti kaj vlagat notri, ker ni tvoje. Pa ker je topli pod bil res v obupnem stanju, sva se vseeno odločila, da nabavima in položiva laminat. In sedaj po 9-ih mesecih pa grema iz fleta ven. In bi mi kdo lahko rekel “saj sem ti rekel, da ne vlagaj. Sedaj pa greš ven.” Ampak sedaj se je situacija obrnila in stanovanje prepuščava novima stanovalcema (eden izmed njiju ima alergijo na prah in bi ga tapison ubil verjetno). Midva pa sva dobila (skoraj) novi parket.

Pa še ko sva prišla domov, me na vhodu čaka mala kantica Jupola, ki mi ga je zobozdravnik Dr. Rene nastavil. Bo prišlo prav.

Pol sem nekaj pospravljal. Nisem sploh vedel kaj delam ker sem bil nenaspan. Pa je Irena šla k maši in jaz gotof kot sem bil, sem tudi potem šel. Da malo odmislim ta materialni svet.

Škof na obisku… #svetijozef #studenci

A post shared by Matjaž Vertuš (@matjazvertus) on


Danes pa akcija dalje:

SPALNICA

Z JOŽETOM

  1. Jože pride – montaža bojlerja/umivalnika/sifona
  2. V kuhinji preverimo kako dela bojler
  3. Montaža lustra
  4. montaža karnis

ATA IN STANKA

  1. montaža omar

KUHINJA

  1. montaža bojlerja
  2. beljenje sten in stropa

Loading